Ivar-Cycling titel IVAR Ivar Cycling SupQ

Mijn naam is Ivar Slik en sinds maart 2022 rijd ik met de producten van SupQ.

Tot en met de dag van vandaag bevalt mij dit uitstekend en zou ik met geen ander voedingsmerk meer willen rijden. SupQ heeft een breed assortiment aan repen, gels, drinks, recovery shakes en supplementen. Het grote voordeel van SupQ tegenover andere merken vind ik de grote diversiteit aan smaken van de repen, gels en drinks. 

Ivar_Slik_1_Fotor

In de winter maak ik vaak ritten van rond de vier uur. Mijn favoriete wintertraining is de Noord-Holland 100. Dit is een route van 100 kilometer waarbij je de eerste 50 kilometer door de duinen rijdt, daarna ruim 20 kilometer over het strand en tot slot het mountainbike parcours van Schoorl meepakt. Een mooie afwisselende route die ik vaak met mijn trainingsgroep rijd. Door de duinen pak je een aantal lastige klimmetjes mee en als het strand slecht is wordt de route extra zwaar. Op het mountainbike parcours van Schoorl pak je ook de nodige hoogtemeters mee waardoor het vaak een uitputtingsslag wordt, ook omdat niemand voor elkaar onder wil doen. Wij zeggen dan ook vaak: de NH100 vreet energie. Het is daarom belangrijk voldoende te eten en te drinken onderweg, zodat je niet met een hongerklop te maken krijg.  

Voor een rit van ongeveer 100 kilometer neem ik altijd twee grote bidons van 750 ml mee. Ik probeer 70 à 80 gram per uur koolhydraten binnen te krijgen. In wedstrijden zit ik tussen de 90 en de 100 gram. In de winter heb je vaak minder dorst maar als je een lekkere smaak Isotonic Powder in je bidon hebt, is het een stuk makkelijker om een slok te nemen dan als je de bidons gevuld hebt met water. Één bidon vul ik daarom met Ultimate Isotonic BetaFuel waarin 120 gram koolhydraten zitten en de andere met Isotonic Powder waarin 48 gram koolhydraten zitten. Hierdoor kom ik al op bijna 170 gram koolhydraten die ik gelijkmatig verdeel over de rit. Mijn favoriete smaak is de Red Fruit. 

Naast de bidonnen haal ik mijn koolhydraten tijdens trainingen uit repen. De Energy Oat Bar Salty Caramel en de Energy Bar Oat&Fruit + Green Tea Apple Cinnamon zijn mijn favorieten. Hierin zitten 32 gram koolhydraten per reep en eet ik er één van per uur. Dit is echt een genietmomentje en kijk je naar uit. Met deze combinatie van drinken en repen krijg ik altijd genoeg calorieën binnen waardoor ik nooit te maken krijg met een hongerklop.  

Bij thuiskomst neem ik Recovery Powder in de shake baker van SupQ om de koolhydraten en vooral de eiwitten aan te vullen die ik verbruikt heb, zodat het herstel versnelt wordt en ik de volgende dag weer een kwalitatieve training kan uitvoeren. Dit is mijn voedingsadvies voor een rit van ongeveer 4 uur en is zeker het proberen waard! 

De favoriete producten van Ivar.

preloader